Leder onderhoud

Leer mooi houden? Leer onderhouden!

Om de kwaliteit van uw leren tassen en andere lederen producten te behouden, raden wij u aan om van tijd tot tijd leeronderhoud te plegen. Daarnaast kunt u uw leren tas het best bewaren op een droge plaats in een katoenen zak wanneer u de tas niet gebruikt. U zult zien dat de kwaliteit hierdoor beter behouden blijft. Voor lederonderhoud kunt u onze onderhoudsset aanschaffen. Hieronder vindt u antwoord op enkele veelgestelde vragen over leer reinigen en lederonderhoud.

 


 

Leer reinigen: een witte vlek op het leer

Oplossing:
Bij lage temperaturen kan het gebeuren dat er een witte vlek op het leder verschijnt. Het leer reinigen is heel gemakkelijk: richt een haardroger (föhn) met de hoogste temperatuur op de zone met de vlek en poets deze weg met een droge doek.


Leeronderhoud: een lichte kras op het leer

Oplossing:
Een lichte kras op leer is gemakkelijk te verwijderen. Een goede manier is om de kras met een licht vochtige doek weg te poetsen en hierna een haardroger met de hoogste temperatuur op de bekraste zone te richten. Hierdoor komt het hars van het leer omhoog. Vervolgens rondt u de behandeling af door met een droge doek over de plek met de kras te wrijven.


Leeronderhoud: een diepe kras in het leer

Oplossing:
Een diepe kras in het leer kan helaas niet gerepareerd worden, maar u kunt de kras wel zo goed als onzichtbaar maken. Dit kan op de volgende manieren:
– Donker leder: smeer de bekraste zone in met donkergekleurde crème en polijst dit met een droge doek. Richt vervolgens een haardroger met de hoogste temperatuur op de bekraste zone en poets na met een droge doek.
– Lichtgekleurd leder: smeer de bekraste zone in met een neutraal, ongekleurd product en polijst dit met een droge doek. Richt vervolgens een haardroger met de hoogste temperatuur op de bekraste zone en poets na met een droge doek.

Wij raden aan om specifieke producten voor lederonderhoud/bescherming te gebruiken. Leer is een product wat van nature absorbeert. Bij een vlek op het leer kunt u deze specifieke onderhoudsproducten gebruiken of een gespecialiseerd centrum om raad vragen.

Italiaanse kwaliteitsproducten

Exclusieve Italiaanse tassen uit Italië.

Cuore leder is een webshop waar u exclusieve tassen en aanverwante producten kunt kopen tegen een hele scherpe prijs èn vanaf € 80,- zonder verzendkosten.

Leder onderhoud